Uludağ Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğrencileri, derslerde öğrendikleri bilgileri Atış Yapı’nın şantiyelerini gezerek pekiştirdi. İlk kez inşaat şantiyesine gelen öğrenciler, teorik bilgileri sahada da görmelerinin kendileri için çok faydalı olduğunu belirttiler.
Yunuseli’ndeki 4 şantiyenin kapılarını geleceğin inşaatçılarına açan Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış Yapı, öğrencilere mesleki tecrübe kazanmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. İnşaat fakültesinde okuyup da hayatında hiç şantiye görmemiş öğrenciler olduğunu kaydeden Atış, “Öğrenci arkadaşlarımıza derslerde öğrendiklerini sahada da görmelerini sağlıyoruz. Böylece iş hayatına 1-0 önde başlamalarını, tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri için şantiyelerimizi öğrenci kardeşlerimize açtık. Daha önce hiç inşaat şantiyesi görmemiş arkadaşlarımız vardı. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla. Bu ihtiyaç yeri geliyor, mühendisten mimara hatta bekçisine kadar değişebiliyor. Okulda öğrenilen bilgilerin pratiğe dönüştürülmemesi en büyük sorunlarımızdan biri. Öğrenciler mezun olup bize iş başvurusuna geliyorlar ama o zamana kadar hiçbir şantiye tecrübeleri olmamış. Bütün stajları kağıt üzerinde kalmış. Biz ne kadar elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışsak da şantiye yüzü görmeden stajlarını bitiren öğrenci arkadaşlarımız var. Bizim amacımız, öğrencilerin okul hayatları devam ederken kendilerini sahada da geliştirip, mezun olduktan sonra şantiyeye hakim bir şekilde mesleklerine başlamalarını sağlamak.” dedi.
MESLEK LİSELERİNDE İNŞAAT BÖLÜMÜ AÇILMALI
İnşaat sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte nitelikli eleman ihtiyacının da artış gösterdiğine dikkat çeken Ahmet Atış, “Her sektörde bu sıkıntı var. Meslek liselerinde inşaat bölümlerinin açılması lazım. Bu bölümlerde fayansçı, sıvacısından diğer branşlara kadar inşaatla ilgili eğitimlerin verilmesi gerekiyor. İnşaatta çalışan elamanların yaş ortalaması yüksek. Genç ve nitelikli eleman yetişme konusunda sıkıntılar var.” diye konuştu.
İnşaat şantiyelerini büyük bir dikkatle inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler de, “Okulda öğrendiğimiz teorik bilgileri canlı şekilde yerinde görme fırsatı bulduk. Atış Yapı’nın bu büyük şantiyesini gezmek bizim için çok faydalı oldu. İş güvenliği açısından her türlü tedbirin alınması dikkatimizi çekti. Bu gezilerin rutin bir şekilde artmasını istiyoruz. Derslerde öğrendiklerimizi uygulamada göremeyince bilgiler biraz havada kalıyor” diyerek bu gezilerin artmasını istediler.