Pazar, Eylül 24, 2023
spot_img
Ana SayfaKent HaberleriİstanbulFethin 562. yılına muhteşem kutlama…

Fethin 562. yılına muhteşem kutlama…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’in ev sahipliği yaptığı şölene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birçok bakanın ve milletvekilinin yanı sıra, İBB Bürokratları ile ellerinde Türk Bayrakları ile 1,5 milyonu aşkın İstanbullu katıldı.

Fetih Suresi okunmasıyla başlayan şölende Fetih’in 562. yılı dolayısıyla 562 kişilik hazırlanan Mehteran Birliği’nin marşları meydanı dolduran vatandaşları coşturdu. Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Gösterisi ve özel fetih belgeselini ilgiyle takip eden İstanbullular, Türk Bayraklarıyla meydanı kırmızı beyaza boyadı. Şölenin sonundaki havai fişek gösterisi ise göz kamaştırdı.

450 kişilik bir ekibin hazırladığı şölende 2 adet büyük çadır hastane, 10 adet sağlık noktası, 70 adet ambulans, 600 adet sağlık personeli, 6 adet mescit, 6 ayrı noktada bol kabinli mobil tuvalet ve şadırvan, 20 adet su dağıtım noktası, gösterinin izlenebilmesi için hazırlanan 9 adet dev ekran hizmet verdi.

Türkiye’de şu ana kadar yapılmış en büyük sahne rekorunu kıran 1.800 metrekarelik sahnede yine Türkiye’nin en büyüğü olan 500 metrekarelik bir led ekrandan yayın yapıldı. Lazer gösterisinin de yer aldığı şölen17 kamerayla canlı yayınlandı. Ayrıca helikopter çekimi yapıldı. Canlı yayında işaret dili ile birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayın yapıldı.

RELATED ARTICLES
spot_img

Diğer Haberler